Miniklubben

Bräcke Diakoni

När Vide blev inskriven på habiliteringen hösten 2018 hade jag en föreställning om att vi skulle få hjälp med regelbunden motorisk träning.

Men den typen av hjälp finns inte i Borås. Habiliteringen har inget bad som finns på många andra ställen och bara tillfälliga grupper, tre veckor i stöten, för motorikträning.

På barnmottagningen träffade vi fysioterapeuten minst en gång i månaden. På habiliteringen är besöken betydligt glesare än så.

För all typ av träning är regelbundenhet viktig, särskilt för en kille som behöver repetera samma rörelse hundratals gånger. Därför började jag titta runt efter andra alternativ.

Move & Walk i Göteborg tar emot barn för intensivträning. Men dit får man bara komma om barnet har en CP-diagnos. Jag tycker att det borde vara behovet och inte diagnosen som ska styra, men så fungerar det inte.

Via Move & Walk fick vi tips om Miniklubben på Bräcke. Miniklubben är en träningsgrupp för små barn med rörelsestörningar oavsett diagnos.

Vi har hittills hunnit åka till Göteborg och träna med Vide över 20 gånger sedan våren 2019.

Vi tycker att det är värt både tiden och energin. Vide har gjort stora framsteg och vi får med oss tips och övningar att träna på hemma.

Den största överraskningen idag var efter träningen när Vide ville gå hela vägen ner till bilen utan att hålla i handen.
I nerförsbacke, på rullgrus, utan att skrika. Heja Vide!
Från ett av Vides första träningspass på Bräcke våren 2019.
Vides rullator står i bakgrunden.
Vide behöver mycket tid för att vänja sig vid nya miljöer och situationer. De första gångerna var han arg mest hela tiden.
Vide utmanar balansen genom att bära på otympliga eller tunga föremål.
Vide tränar också på att ställa sig upp, sätta sig ner, ramla, rulla, gå på ojämna underlag, klättra, kasta, med mera.
Mycket magi har skett i det här rummet.
Bland annat klättrade Vide upp för en trappa för första gången i höstas.
Vide har svårt för krav, det är en fin balansgång att utmana honom utan att han låser sig.
Vide får utbrott i stort sett varje vecka.

En kommentar på “Miniklubben

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *